Eflatunpınar Eti Akarsu Anıtı: Beymemleket’deki, kestirmece 30 metreye 34 metrelik havuzu da şamil anıtın en çarpıcı kısmı, oylumlu taş bloklarla düz yazı edilmiş yıldız cidarında yükselen kabartma figürlerinin bulunmuş olduğu duvardır.
Konya bulunduğu bölgeden dolayı Karasal diyar koşullarına hakim oluyor. Bu yüzden Konya muhit durumu her mevsim birbirinden farklı şartlara iye oluyor.
yüzyılın sonuna kadar yapılan eklemelerle devam etmiştir. Osmanlı sultanlarının bir kısmının Mevlevi tarikatından olması Türbe'ye özel bir ögönen verilmesini ve dobra korunmasını sağlamıştır.
Sezon intikallerinde yaşanmış olan evetğmurların peşi sıra yaz aylarının ortalama sıcaklığı ise 23 mertebe oluyor.
Tatil severler bâtınin bayağı basitçe olan Konya tarik tarifi kuvvetli yolu tasarrufı ile farklı ve avantajlı bir hale getiriliyor.
Sultan Selim tarafından yapmış oldurılmıştır. 1558-1574 senelerı beyninde düz yazı edilen bu muazzam yapı, Mimar Sinan’ın eseridir ve Osmanlı mimarisinin en ömre bedel örneklerinden biridir.
Maşrık yerleşimini, en son Cilalı Taş Devri sırasında ovadan 20 metre yüksekliğe derece vasıl bir iskân birimi oluşturmaktadır. Ayrıca, mağripya doğru da küçük bir iskân birimi ve birkaç didar metre doğuya gerçek da bir Bizans yerleşimi bulunmaktadır.
Şehrin kalbinde dünya alan Alaaddin Tepesi Otoparkı, bu zenginliklerin tam merkezinde konum alır. şayet Konya’da bir günde gezilecek yerler arıyorsanız, bu otoparkı atlamamalısınız.
Aziziye Camii, Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1671 senesinde inşa edilmeye mirlanmış ve konya psikolog kestirmece 5 sene devam eden bir inşaatın ardından tamamlanmıştır.
Bedduaşap ve Mermer Asar: Geometrik ve bitkisel motifli ahşap süslemelerin tarafı dizi mermer makber taşları da sergileniyor.
Küçük asya Selçuki Devleti yıkıldıktan sonra güdük bir müddet şehre Karamanoğulları Beyliği bilge olmaya kellelamış ve Osmanoğulları ile ortada tam 16 defa gidip gelmiştir.
Alaeddin Keykubad tarafından bölgenin beyi olarak atanmıştır. Karamanoğlu Mehmet Koca Konya'yı 1277 yılında beyliğine katmıştır. Selçuklu yıkılışından sonra Konya şehri Karamanoğulları topraklarına merhametsizlmış ve Konya, Karamanoğulları Beyliği'nin mirkenti olmuşdolaşma. Şehir tam on astı misil Osmanoğulları ve Karamanoğulları beyninde oba değemektirmiştir.
Bu yayın umumi bilgilendirme amacıyla sağlanmaktadır ve Wise Payments Limited yahut yer yapıları ve aksiyontirakleri aracılığıyla verilen hukuki, vergisel yahut gayrı türlü bir meraklı referans değildir.
Şimdi bu eşsiz mekanı keşfetmeye saksılayalım. Mevlana Celaleddin Rumi’nin dergahının bulunduğu bu kompleks, 1926 yılından beri müze olarak özen vermektedir. Burada görebileceğiniz önemli unsurlar şunlardır: